צ'י גונג

הצ'י גונג התפתח לאורך אלפי שנים בסין כדרך לעידוד כוח החיים, שמירה על בריאות הגוף והנפש, רפוי ומניעת מחלות וככלי להתבוננות וחקירה פנימית. ישנן מאות סגנונות תרגול צ'י גונג שונים, חלקם מלפני כאלף שנה לפני הספירה, ועד לסגנונות מודרניים.

הצ'י גונג מבוצע בחלקו בתנועה ובחלקו כתרגול תנוחות נייחות במצב של שקט בכדי להניע ולחזק את האנרגיה החיונית של הגוף – הצ'י, תוך שימוש ביציבה נכונה, נשימה, תנועה מסונכרנת והתבוננות פנימית.

המושג צ'י הוא לב ליבה של הפילוסופיה המזרחית, הדאואיזם, הטאי צ'י  והרפואה הסינית. הצ'י נחשב ככוח המניע, שדוחף ומפעיל את כל פעולות החיים, ממלא את היקום כמודעות אנרגטית וקיים כחומר הפעיל בכל דבר חי וצומח.

כשהצ'י נע בחופשיות - אנחנו במיטבנו וכך מממשים את היכולת למנוע מחלות, מונעים הזדקנות בטרם עת ומשפרים את איכות החיים שלנו.

שעורי הצ'י גונג שמים דגש על תהליך למידה וכוללים מגוון רב של טכניקות תנועה במרחב ; מודעות לתנועה זורמת , תשומת לב ליציבה נכונה ונשימה חופשית, הנאה ,שקט ותחושת - Well Being מתעצמת.

הצ'י גונג מהווה דרך פיסית ונפשית לגילוי עצמי וחווית גוף-נפש כאחד.

לאחר תקופת תרגול הגילויים של התעצמות כוח החיים – הצ’י:

במישור הנפשי - הכרתי – חידוד תחושת המרכז, חיוניות, פתיחות לשינויים, סובלנות ועמידה בלחצים, הכרה בהירה, יכולת לראות דברים בלי מעורבות רגשית גדולה מדי יחד עם חווית האיחוד עם הרגע.

במישור הפיסי - איזון מחדש של מערכת העצבים, חמצון וניקוי כלי הדם מרעלים , חיזוק המערכת החיסונית, הגמשת הגוף ושיפור היכולת התנועתית והביטחון במרחב.

הצ'י גונג נחשב מאז ועד היום כאחת מהשיטות הטובות ביותר למניעת מחלות ושמירת בריאות.

התרגול במרחב טאו נעשה בקבוצות בוקר או ערב ומיועד לנשים ולגברים בכל הגילאים ואינו דורש כושר גופני מיוחד.

פגישות טיפוליות פרטיות בצ'י גונג רפואי לצורך חיזוק ופתרון בעיות ספציפיות מועברות על ידי ענת שרייבר, מנהלת מרחב טאו לאמנויות פנימיות

צ'י גונג

Tivonet